Pages

Sunday, July 10, 2016

Rumeenia 3. päev Niemce - Noszvaj


Ärkasin täna poole 7 ajal, kuigi magada oleks võinud vabalt kella 9ni. Sisestasin sihtkoha GPSi ja täitsin kulude tabeli. Kuulsin seina taga kobistamist, tundub, et teisedki on üleval. Käisime kella 9 ajal söömas ja peale seda viskasime veel tunniks pikali. Kella 11:30st saime liikuma. Et ilm paistis päiksepaisteline ja tõotas tulla veel soojem, võtsid enamik soojad voodrid juba kohe hommikult seljast ära.
Raivol on eelmistest päevadest selg kange, põlved ja hüppeliigesed valusad, seepärast vahetasime rattad kuni järgmise tanklani ära. Peale rohkem kui tund aega sõitu tegime tankimis- ja kohvipausi, Orleni tankla kohv ei kannata kriitikat.




Eilne paha avastus oli see, et üks kaamera kinnituspolt on kuskile kõndima läinud ja ma ei saa kaamerat kiivri külge panna. Õigemini saab küll, aga see näitaks sel juhul põllule. Laenasin pausi ajal Alari ja Vivi fotoka paela, et kasutada seda siis vähemalt käe otsa riputatuna.
Sain ka vahelduseks mõned pildid sõidu pealt teha.



Kella 15 ajal ületasime Slovakkia piiri. Temperatuur tõusis juba 26 kraadini. See tekitab paraja rammestuse. Venitasime sõiduga kuni Prežovini, et järgmise tankimisega kuni sihtkohta jõuda. Minu tungival soovil lubasime endale kamba peale ühe pitsa. Võtsin ka voodrid välja. Alar oskab ka juba hollywoodilikult naeratada.



Peale Košiced jõudsime Ungarisse, kell näitas veidi peale 5. Saime mööda kiirteed sujuvalt ja kiirelt oma sihtkoha suunas liikuda. Väljas näitab juba 30 kraadi. Mulle soe ilm väga meeldib.



Anti kolis oma perega 18 aastat tagasi Eestist Ungarisse, sest soov oli elada kuskil soojemas kohas.  Mõte oli, et elada  võiks kas Tšehhis või Ungaris. Algul võeti suund Egeri peale, aga et öö tuli peale, jäädi pidama Noszvajsse ja seda kuni siiani. Tema naine Eda rääkis meile värvikalt sellest kuidas see kõik praktikas teoks sai ja lisas siis: "Eks me olime olime siis noored ja parajad hipid". Et sepatööd saab teha, kus iganes, sai seda ka Ungaris teha ja alguses oli see ainuke sissetulekuallikas. Nüüd saab Anti käest ka öömaja ja tänane õhtusöök viis lihtsalt keele alla. Anti ja Eda pakkusid meile  puravikurisotto, ahjukartuleid, täidetud paprikaid, suitsusealiha, ahjus tehtud lambaliha jne.




Meiega koos oli seal üks Eesti pere.





No comments:

Post a Comment