Pages

Saturday, July 9, 2016

Rumeenia 2. päev Kaunas — Niemce

Sõitsin mootorrattaga kuni nägin järsku, et kaugel paistab politsei. Jõudsin mõelda, et nüüd on küll halvasti, sest mul pole ju kiivrit peas. Kui jõudsin politseini, siis neid enam seal ei olnud. Viskasin kiirelt mootorratta, mis oli vahepeal jalgrattaks muutunud, rõdule ja pugesin ka ise kiirelt peitu. Sellise unenäo peale ärkasin täna hommikul kell 7 üles.
Vaatasin, et Raivo on ka üleval ja Viv lehvitas ka, ainult Alar magas. Veidi varane äratus selle kohta, et plaanisime täna välja magada. Viv võttis arvuti kätte, Raivo keeras ka teise külje, võtsin telefoni ja vaatasin mis uudist on ning sisestasin ajaviiteks tänase sihtkoha GPSssi. Uus GPS alias Carmen on kenasti töötanud ja pole sihtkohta viimisel meid hätta jätnud. Kui oleme ka valinud tee tracki või viitade järgi, on ta suutnud kiirelt uue teekonna arvutada. Vaatasin ka ilmaennustust, Kaunases näitab 14 kraadi, Sibius 30 kraadi sooja. Tundub, et liigume õiges suunas.


Kell 8 tuli uni uuesti peale ja järgmine hetk oli juba see kui Alar ütles, et kas ärkaks üles, kell on pool 11. Tunne oli juba täitsa väljapuhanud, kõht on ka juba suure magamise peale tühi, tõusime üles ja võtsime kordamööda dušši, sest olime kõik ühes toas. Hommikusöögiks võtsime kõik omletid singiga, mis olid väga head. Kõrvale võttis igaüks klaasi maitsvat värsket mahla ja kohvi vastavalt enda maitsele.
Õlitasime ketid ära, tõmbasime vihmariided selga ja kasutasin võimalust veel 2 liitrit bensiini paaki kuhjaga peale valada, et teiste tankimistega sünkroonis olla ja mu pärast eraldi tankima ei peaks. Kell 12:30 alustasime teekonda Poola suunas, sõita oli 490 km.
Tunni aja pärast ületasime Leedu piiri. Ilm püsis hea, siin seal väiksed vihmasabinad, aga selle pärast polnud vaja isegi riidesse panna, sest sama kiiresti kui saad märjaks, saad ka kuivaks. Täna tõusis temperatuur juba üle 20 kraadi, kogu päev oli mõnus ja soe sõita.
Kaks tundi ja 190 km hiljem tegime pausi, sest mu rattal oli siiski kütust vaja ja sirutamist vajasid kõigi seljad. Tanklas oli suur valik süüteküünlaid ja helistasin vennale, et ta selgitaks välja, millised mulle lähevad. Loodetavasti ei pea süüteküünaldest sel reisil rohkem rääkima.


Et eelpool mainitud tanklas sooje jooke ei pakutud, võtsime eesmärgiks külastada lähiajal ka mõnda tanklat, kus neid pakutakse. Bialystocki lähedal oli suhteliselt suur võimalus, aga me pöörasime ära. Võimalus tekkis alles poolteist tundi hiljem. Nagu ikka kasutasin jällegi võimalust tankida, sest iial ei tasu bensiinist taganeda kui on võimalus. Parasjagu siis kui mururibal vedelesime ja mõned joogaga tegelesid, tulid tanklasse 3 mootorratast. Kohe tulid juhid meie juurde surusid käpa pihku ja tegid juttu, pärisid kuhu liigume ja andsid juhtnööre edasiliikumiseks. Järgmiseks tuli tanklasse Harley Davidson, mille juht ka kohe käppa pihku surus. Tundub, et saime osa Poola mootorratturite kultuurist.






Sõitma hakates olime tunnistajaks sellele, et tänu kohvipausile säästis ilmataat meid päris mitmest kõvast vihmasabinast. Hoolimata sellest, et asula oli asulas kinni, kasutasime mitmel korral kohalikke "jäneseid" ja liikusime päris tublisti edasi.
Vahetult enne sihtkohta jõudmist, mille läbimiseks kulus meil 7,5 tundi sh 6:15 puhast sõiduaega, tankisime veel paagid täis, kusjuures kõigi paagid olid hoolika sünkimise tulemusl samal määral tühjad.


Meie öömaja on täna Euroopa Integratsiooni Keskuses, mis pakub lisaks konverentsiruumide rendile ka öömaja ja õhtusööki. Õhtul oli kontakt ka Antiga Ungarist, aga sellest, mis kõik homme seal toimuma hakkab, juba homme kallid lugejad.




No comments:

Post a Comment