Pages

Tuesday, July 14, 2015

Tšehhi reisi ettevalmistused

Siia blogisse just ülemäära tihti sissekandeid ei tule, see-eest kui tuleb, siis ühe korraga ja palju. Märkamatult on aasta mööda saanud ja käes on uue reisi aeg. Nimelt juba sel laupäeval stardime 6 rattaga Tšehhi poole, kus meid ootavad looduspargid, joad ja järved, lummavad vaated, mägised teed, armsad väikelinnad, mõned muuseumid, Praha, loodetavasti palju toreidaid kohtumisi, hea seltskond ja palju armsaid mälestusi.
Pilt: itras.cz

Mõte selleks reisiks tuli kui 2013. aasta augustis Martiniga Horvaatiast tagasi kodupoole sõitsime ja Karvinas õhtusöögiks grillitud lõhet ja köögivilju sõime ning kõrvale head külma Tšehhi õlut kõrvale pakuti. Nädal peale seda reisi oli idee järgmiseks reisiks juba olemas, kuid teostuseni jõuan alles sel aastal.
Kui veel paar kuud tagasi oli plaan, et sel aastal lähen Tšehhi, võtku mis võtab, kasvõi üksinda (sest üksi reisimisel on oma tugevaid eeliseid), siis nüüd on seis selline, et meid on reisile minemas lausa 6 - kõik mõnusad laheda huumorimeelega inimesed, kellega usun, et saab olema väga tore reis.
Andrese Suzuki GSXR on tiptop valmis sätitud - peale ülevaatust "vale" sumps eemaldatud ja "õige" asemele pandud (pole hullu, ta on vast grupis viimane, ei häiri vast teisi väga :) ), telefonihoidja peale pandud, varustuse osas uuendatud tagi ja sidesüsteem. Praegu on ta Austrias, aga juba reedel sõidab Tartu poole, et reede õhtul sauna ja õlle käes ligunedes kõigi teistega sõbruneda.
Rando Yamaha TDM on praegu Motohoovis veidi laiali. Lisaks läks andis Tartu Millil sabakohver saba. Õnneks saan neljapäeval talle Tallinnast ühe kohvri kaasa haarata.

Alari KTM Adventure ja Viviani Kawasaki Versys on arvestades Alari eeskujulikku suhtumist tõenäoliselt juba sõiduvalmis.
Raivo Kawasaki Versys on ka reisivalmis, sõiduvarustus ka olemas v.a. kiiver, kindad ja sukk, kuid neid alternatiive on õnneks olemas. Ahjaa, selline väike pisiasi, et ta peab homme sõidueksamilt läbi saama :)
Mu Dorsikule aitab Alar neljapäeva õhtul või reede hommikul GPSi peale panna - arvas, et peale 10 õlut on seda lausa lust teha :) That´s the spirit! Siis on võimalik meid kahte gruppi jagada ja ei pea pika lohiseva grupina mööda teid venima. Muidu oli plaan see juba eelmisel reedel ratta peale panna, aga siis avastasin, et garaažiomanik oli ukseluku ära vahetanud ja mulle võtit polnud jätnud. Pühapäeval saime rattad garaažist siiski kätte ja viisime nad ligipääsetavasse garaaži üle.

Järgmine sissekanne juba laupäeva õhtul Augustowist, Poolast.

No comments:

Post a Comment