Pages

Tuesday, July 21, 2015

Tšehhi 4. päev - Praha

Täna oli meil spordipäev - tsiklisõidupäeva täna ette polnud nähtud. Kõndisime, isegi korra  jooksime (45 meetrit trammi peale), tõstsime (õllekanne) ning juba lõunaks oli isegi Vivian õllest ja Slivovicist joobunud. Selline see Praha on - õllekultuuri pealinn, kus suvisel ajal on tänavatel nii palju inimesi, et ei mahu kõndimagi.



Tänava nurkadel mängivad moosekandid muusikat ning mõned nupumehed on endist atraktsioonid teinud. Raivo kommentaar: miks nad endale normaalset tööd ei otsi. Kahjuks leidub Prahas ka kerjuseid ja nad ei ole vana ja räbaldunud, vaid noored täis eas, silmaga vaadates terved inimesed.



Pidasime lõunat kuskil keldris, kuhu kuumuse eest peitumiseks olid Alar, Vivian, Rando ja Andres läinud ja avastanud, et tegemist on päris hea söögikohaga.




Me Raivoga jõudsime linna veidi hiljem, sest käisin hommikul netist väljavaadatud rehviteeninduses. Helistasin ka, et küsida kas ja kuidas, aga inglise keelt tšehhid räägivad üldiselt vähe. Ka vene keelega just eriti kergelt hakkama ei saa. Sõitsin kohale ja näitasin neile rehvi. Siis said nad aru, mida ma neilt soovin. Neil leidus seal üks Michelini Pilot Road 4, mis kohe ka kiirelt alla pandi. Peale rehvivahetust sõitsin linna, et teistega kokkulepitud motopoes kokku saada. Et sinna aga oleks pidanud tulema 2 metroo ja 1 trammiga, jäi see ära. Mis oli tegelikult väga hea, sest ega seal meile soovitud asju polnud. Alari rattale oleks ostnud "püsikiirusehoidja" ja Rando rattale piibujuhtme ja küünlavahetuseks küünlavõtme, aga esimene oli poole kallim kui Eestis ja teisi asju seal ei müüdudki.




Pealelõunal jalutasime linnas - Raekoja platsil, metronoomi juures, Karli sillal jne. Võtsime suuna ka rahvuslikule tehnikamuuseumile, kus on ka palju mootorratastega seonduvat, kuid jõudsime sinna täpselt sulgemisajaks.










Selles traditsioonilises Tšehhi toidukohas tegime õhtusöögi. Õhtusöögi kõrvale rääkisime oma tänastest elamustest. Andrese ja Rando jaoks oli päeva parim osa lõunasöök. Raivo jaoks oli kogu Praha meeldivaks üllatuseks, ma olin rõõmus oma uue rehvi üle (et siis saab jälle rahulikult sõita).

Peale õhtusööki suundusid Alar,Viv ja Rando koju, et Alar saaks sideseadmete tarkvarad ära uuendada, lootuses, et homme saame kõik omavahel sidesse. Lisaks oli soov, et homne sõit Karlovy Varysse võiks kulgeda mööda kurvilisi teid, Alar oli nõus meile ka tracki joonistama. Me Raivo ja Andresega kõndisime läbi linna, et veel mõned klõpsud teha ja siis sõitsime samuti metrooga koju.

No comments:

Post a Comment