Pages

Sunday, July 26, 2015

Tšehhi 9. päev - Cesky Krumlov - Kutna Hora

Võtsime täna juba suuna kodu poole. Saime liikuma peale seda kui Alar käis korra linnas soovitud kaupa ostmas ja tõi ühtlasi ka mu Dorsikule esilaterna pirni. Pirn vahetatud ja leegid peale.


Esimene osa sõidust kulges mööda suhteliselt sirgeid teid pidi, kiirteel hakkas isegi täitsa jahe ja nii kui paus oli, viskasin kiirelt fliisi peale. Varsti jõudsime  kurvilistele teedele. Ühes kohas tegime peatuse, sest tee ääres kasvavate puude all tundusid olevat mingid marjad. Oii, need on ju korjatud viljapõllu ääres kasvavad murelipuud. Üleküpsenud ja väga magusad.


Puu otsas oli märgata ka tavalist murelisöödikut (ladina keeles motociclinalis officinalis). Pidid algul olema tasased ja vaiksed, aga mida suurem on sotsiaalne kokkupuude teiste isenditega, seda julgemaks muutub ja seda lähemale laseb.






Lõunapausi ajal tegime riietest suure kuhja. Et täna oli pühapäev, siis oli samamoodi palju mootorrattureid nagu eile. Meie kõrvallauas istusid mootorratturid Saksamaalt.



Mõned klõpsud ka sõidupealt.







Tee ääres märkasime vaatetorni, mille otsast avanes ilus vaade Tšehhimaale.




Õhtul jõudsime Kutna Horasse, kus meid oodati hotell Kretas, rattad lubati sõita kinnisesse tagahoovi, mis oli restorani välisterrass. 


Peale sisseseadmist käisime Kutna Horas, vaatasime lähedalt Püha Barbara katedraadi.




No comments:

Post a Comment