Pages

Monday, August 5, 2013

1.päev Tartu (Eesti) - Bialystok (Poola)

Kui ma hommikul rõdule astusin, oli Martin juba kohale jõudnud. Veidi sättimist, kett õlitatud, jahutusvedelik lisatud ja olimegi valmis. Alustasime oma reisi täna kell 9 Tartust. Martinil Honda Pan-European ja mul Aprilia Dorsoduro 750.

Kell 10 panime veel Valgas paagid Eestist ostetud kütust täis ja olimegi mõne hetke pärast Lätis. Riias läks Dorsikul kütusetuli põlema ning sama kaugele nagu eelmisel aastal Suuzuga Bauskasse sel aastal Dorsikuga välja ei vedanud. Seega tuleb sel korral rohkem tankimisi kui eelmisel korral :)
Kui Leetu jõudsime, näitas kell Eesti aja järgi 13:40. Et olime ilusti ajaliselt graafikus, tegime varsti peale piiriületust Raubonys lõunapausi. Seal sai ka külastada miniloomaaeda, aga et meil litte polnud ja kaardiga maksta ei saanud, jäid pesukarud seekord nägemata.

Omavahel suhtlemiseks on meil sidevahend. Mingi hetk Martin küsib, et kas väga suur uni on? Küsisin siis vastu, et kas mu haigutamist on tõesti nii hästi kuulda? On küll! Et Bauskas Statoili (kus oleks head kohvi) ei saanud, hakkasin jorisema, et kus järgmine Statoil on. Noh aga Dorsik tahab ju ka tankida! Justkui minuga ühes paadis, vedas seekord Dorsik oma paagiga üle 220 km vastu, et me jõuaksime peatee pealt 6 km Kedainiaisse kõrvale keerata ja printsess saaks oma kohvi kätte. Alles esimene päev ja juba siis sellised nõudmised!

Pärast kohvi oli tund aega rahulik ja siis haigutasin samas rütmis edasi. Ma ei tea milles asi on, et kas väga väsinud, sõidu ajal tuleb kiivrisse liiga palju õhku või just liiga vähe, aga haigutasin õhtuni välja. Enne Poola jõudmist leidis Martin veel ühe Statoili, kus sain tankida, aga seekord ei võtnud ma mitte kohvi, vaid nägin vitriinis külma apelsini radlerit. Mmm see peaks ju küll kuni Horvaatiani Ožusko greipi asendama. Pealegi ei pea mitte ainult ratas õlitatult käima, vaid ka ratsanik peab õli(u)tatud olema, eks.

Kell 18 Eesti aja järgi ületasime Poola piiri ning Augustowist läbisaamine võttis ka sel korral oodatust rohkem aega, isegi lausa 1,5 tundi piirist. Tundub, et need ummikud on seal tavalised. Ega me ka papist poisid polnud, sõitsime rivist paremalt poolt mööda, eks nii mõnigi püüdis meid kraavi ajada. Kell pool 9 õhtul jõudsime sulgpalliklubi juurde, kuhu meil ööbimine oli kinni pandud. Mõned poisid tegid veel trenni. Muidu on täitsa tore ööbimiskoht sõbraliku teeninduse ja puhaste linadega, aga vannitube on neil nagu kahe toa peale üks, õigemini kahest vannitoast pool, noh nii et igal toal on kaks vannitoa ust ja igal vannitoal kahte ruumi väljapääs, lihtsalt üks on neist lukus. Mõista mõista kuidas see võimalik on?! Vähe sellest, kui me siia jõudsime, siis öeldi, et te juba olete siin, toas nr 4.



Kokku täna 774 km, sõidutunde 10, puhkepause 1,5 tundi, keskmine kiirus 76 km/h, keskmine kütusekulu minu rattal 4,3 l/100 km kohta. Tankimisi Martinil 2 ja mul 4 :)

No comments:

Post a Comment