Pages

Wednesday, August 7, 2013

3. päev Karvina (Tšehhi) - Kiefersfelden (Saksamaa)

Öösel ärkasin korra ühe ühe sääse pinisemise peale, siis tõmbasin korraks teki peale. Muidu oli öösel 27 kraadi jagu sooja ja tekki polnud vaja. Martin ütles, et tema magas jälle kehvasti,  sest öösel olla palju lällamist õues kuulda olnud.
Mõni minut peale 6 kuulsin kuidas Martin toast vargsi välja hiilis. Jälle ärkasime tund enne äratuskella. Et me olime hotellis öelnud, et hommikusööki soovime kella 8st, siis sisustasime hommikusöögini jäänud aega sellega, et panime ennast ja oma asjad valmis, et peale hommikusööki saaks kohe välja sõita. Selleks ajaks kui olime tellinud hommikusöögi, sõitsime me hotelli eest Austria poole. Sooja 23 kraadi.

 Kella 10ks jõudsime Brnosse, selleks ajaks olime sõitnud 187 km. Tee peal kohtasime ühte Eesti numbrimärgiga rekkat, kellele lehvitasin ja mille juht kenasti ka vastu lehvitas (eks lehvivad lipud ratastel aitavad meie päritolu märgata). Hiljem märkasin ühte Eesti numbrimärgiga sõiduautot möödumas, siis pöörasin Martini tähelepanu sellele ja ka nemad said üksteisele sõbralikult lehvitada. Brons tankisime mõlema ratta paagid täis ja saime ka mõned päevalilled pildile. Mida rohkem lõunasse, seda rohkem on maisi-, päevalille-, koristatud vilja ja viinamarjapõlde. Kraadiklaas näitab 33 kraadi sooja.

 Mõni minut peale 11 jõudsime Austriasse. Algul sõitsime ilma teemaksu tõendava vinjetita, aga südametunnistuse piina peale põikasime kella 12 paiku ikka tanklasse sisse, kus ma võimalust kasutades ka veidi tankisin. Teenindaja soovitas ikka vinjeti osta, et trahv on 100€. Hea küll, ostame siis. Selleks ajaks olime läbinud 3 sõidutunniga 280 km.


See tundus kuidagi hea mõte pildi tegemiseks. Võibolla tegi soe oma töö. Ilma sadularihmata on ikka hoopis parem sõita!

 Et me olime edasi jõudnud päris hästi, lubasime kell 14 endale pisikese lõuna- ja seljasirutuspausi. Muidu oligi juba tunne, et püksid on selle sadula ja pükste vahele jääva kehaosaga kinni kasvanud. Kui ma esimesed kaks päeva olen kartnud, et kohver lendab pealt minema, siis täna ma kartsin hoopis, et kohver sulab ära, sest leegitorude väljalase on otse kohvrite all. Kummikarudest sai... hmm üks suur pakikujuline kummikaru :) Lõuna ajal oli vaade meile juba veidi künklikum:
Veidi peale 16 jõudsime Saksamaale ning 17:45 jõudsime Kiefersfeldenisse Jane ja Roberti juurde. Robert tuli 2 minutit peale meid ja aitas meie rattad suures rahehirmus garaaži.

Peale dušši all käimist viskasime sõiduriided pesumasinasse, läksime kohalikku kõrtsi sööma ja võtsime ka mõned Baieri õlled ligi. Kui Janel tööpäev läbi sai, liitus ka tema meiega. Nad ikka väga arvasid, et homme sajab vihma, eriti Dolomiitides ja me võiksime veel üheks päevaks siia jääda, sest Oberaudorfis on õlletelk avatud :)
Tänane läbisõit 741 km, sõiduaeg 7,5 tundi, keskmine kiirus 95 km/h. Kui homme Martini netipulga kuskil mädege vahel tööle saame, tuleb ehk postitus. Muidu kuulmiseni kuni Tolmezzoni!

No comments:

Post a Comment