Pages

Tuesday, June 18, 2013

6.8.2012 Horvaatia reis vol 5

Mõned pildid Itaaliast Lago Di Cavazzo äärest. Koht, kuhu kindlasti veel tahaks minna.
Itaaliast startisime veidi peale 10 ja Sloveeniasse jõudsime 11:30. Sloveenias on ka palju ilusaid mägesid ja palju veel ilusamaid teid, mis tuleb enda jaoks kindlasti üles märkida, sest nende kvaliteet, kurvide arv ja kurvide raadius, rääkimata ümbrusest olid superhead. Mõnel superheal teel oli nii vähe liiklust, et tekkis tunne nagu see olekski mägedesse ehitatud ringrada. Tee Idrijast Kalcesse oli eriti meeldejääv. Nii Austrias, Itaalias kui Sloveenias võib näha meeletult tsikleid, nimeta milline tahes, seda oleme kindlasti näinud.
 Pilt Krjanska Gora otsast, kus oli meeletult autosid, lambaid ja bikereid :)
Lambad autode varjust kuumale leevendust otsimas.
 Kõik jõed ja järved on mägedest allalaskuva mineraaliderikka vee tõttu türkiissinised .
 Kell 18:30 ületasime Horvaatia piiri, kus piirivalvur imestas, et me Eestist pärit oleme. Küsis, mitu tundi me siia sõitsime, vastasin, et 7 päeva. Tegelikult kõigest 6, sest ühe päeva vedelesime ju Baieris. Palus mitte väga kihutada ;) Tund enne piiriületust olime juba Sloveenia mägedest Aadria mere vilksamisi ära näinud. Slovakkia, Sloveenia ja Horvaatia on riigid, mida ma siiani kordagi polnud külastanud.
Et me liigume enamasti väikseid mägiteid pidi, siis satume huvitavatesse kohtadesse. Horvaatias peeti ühes pisikeses külas mäe otsas näiteks krossivõistlust.
Kell pool 9 õhtul jõudsime oma sihtkohta Medulini, mis on kuurortlinn Pula lähedal. Pula asub siit 14 km kaugusel. Tsiklimatkajaid siin pole ühtegi. Kõigil on karavanidega pool elamist - vaibad, kohvikeetjad, gaasipliidid, SAT TV, rollerid, serviisid ja muu selline - kaasas. Meid vaadatakse kahtlustava pilguga, mis neil küll kaasas on :) Pilk meie elamisest.
 Vaade meie laagrist 50 meetrit mere poole.

No comments:

Post a Comment